måndag 30 juli 2012

Vin och cykelresa del 8 - Frankrike - Champange

Den 20 juli
Epernay, skulle blivit cykel men mulet, lite svalt och punka så det fick bli bil. Färd till Ay där vi återupplevde provning hos Giraud mycket god men lite dyr. Det blev Deuts men de ville inte med oss så vi gick vidare till Goutorbe och en flaska blev vår. Över backar till Boussy och vår gamle vän Paul Clouet och Bonnair. Byn lika död som sist men vi hade tur med en provning på vårt f.d. boende. Madame lika förtjusande som senast och vi slösade en del pengar på deras ädla droppar.
Nu mot Cramant och Diebolt-Vallois. Sån tur, monsieur kom själv ut o hälsade oss välkomna, vi är ju från Sverige. Vi fick en rejäl provning avec monsieur och även här slank det ner ett antal flaskor.
Mycket trevliga provningar.

Besök hos Diebolt-Vallois. 
Dagen avslutades med middag - trevlig och välbesökt restaurang men vi skulle inte valt menyn som var svår att läsa - tänk en god champagne till en kokt oxtunga med potatispure och i såsen kokt ättiksgurka.


Den 21 juli
Det är lördag och vi har stämt möte med i Versanay. Jessica driver tillsammans med sin man Thiery en liten champagnegård och vi ska prova de ädla dropparna. Vi spenderar några timmar tillsammans med Jessica och givetvis slinker ett antal flaskor ner i vår färd mot Reims.
Jessica Perrion 
Resten av dagen ägnas åt denna vackra stad med alla sina Champagnepalats. Vi går en tur i Pommerys grottor och smakar av deras mycket fräscha och mineralhaltiga dryck.
Pommerys elefant

Besök hos Veuve Clicquot 
Kvällen avslutas med en god middag på en mycket trevlig och välbesökt restaurang.

Den 22 juli
Nu har solen kommit till champagne och även lite mer värme. Vi åker hemåt.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar