söndag 29 juli 2012

Vin och cykelresa - del 5 Frankrike - Camarque

Den 10 Juli

Färden går vidare mot vårt nya mål i Camargue för några dagars naturupplevelse och bad i Medelhavet . Vi väljer St Marie de la Mer, huvudstaden i Camargue, en liten fin gulvit ort på en udde längst ut i fågelområdet. Hotellet är speciellt, fina rum med en egen terass o piscine och så mygg o knott förstås, det är ju sankmark.
Vi kopplar av med härliga bad, cyklar förbi Camargues vita cheveauxer från Andalusien och lyssnar till Flamenco. Jag har en teori, eftersom det talas mycket spanska och det finns svarta tjurar o Andalusiska hästar:  det har säkert kommit fattiga spanjorer med sina hästar o bosatt sig här tagit med sin kultur, sitt språk och sin musik, det finns också inslag av gipsytoner.

 Den 11 juli

Idag blir det en färd ut i den ornitologiska parken känd för bl.a. sina stora kolonier av flamingos. Vi vandrar på märkliga lerstigar vid sidan av stora naturliga sötvattendammar, det finns fåglar överallt och plötsligt dyker de upp, flamingos. De står där o stampar på sina smala ben med den långa halsen o näbben ner i vattnet, de står i klungor, dessa märkliga, färgskiftande fåglar. Vid en enorm strand övergår leran i sand o Medelhavet tar vid. Det blir bad och vandring bland naturister. Eftermiddagen ägnas åt cykeltur, god mat och utmärkt rosé.
Nu har vi mygg- och knottbett överallt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar