söndag 2 oktober 2011

Mosel 2011

Vi, Åsa och Lp har precis öppnat en flaska Dr Loosen. Det roliga med vin är att man kan minnas sina semesterresor.  I våras eller rättare sagt i påskas tog vi bilen för några dagars resa till Moseldalen. Vi hyrde in oss på Weingut Derkum i Ürzig. 
Rebenhof i Ütz 
 Området är inte alls ett pensionärsområde (vilket jag hade förutfattad mening om). Området är otroligt vackert med sina branta bergssidor. Hur kan vinet odlas och skördas på dessa branta bergväggar? Vi provade och köpte naturligtvis viner från vår hotellvärd men Ützig har många utmärkta vinproducenter som t.ex Christoffel Erben och Rebenhof. Vi hade en mycket trevlig och givande provning hos Rebenhof vars Riesling GG (Grosses Gewächs) är alldeles utmärkt. Vinerna från Ürziger Weingarten förenar kraft och krydda med Rieslingens elegans.

 Naturligtvis besökte vi också Bernkastel-Kues som är en riktig vinpärla men med något för många turister. Vad gäller provningar så rekommenderas ett besök hos Dr Loosen. Vars torra Rieselingviner skiljer sig från de i området dominerande fruktrika vinerna.


I Moseldalen praktiseras en speciell uppbindningsteknik Moselbågen som liknar en kringla. Varje stock har en egen stötta och rankorna binds upp med linor.
   Moselbåge

Åsa

Åsa

LP begrundar den vackra utsikten
 


Vi åkte hem med bilen full av Rieslingviner. Nästa gång vi åker dit tar vi med cyklarna. Området är perfekt för cykelturism.
Weingut Derkum i Ürzig
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar