söndag 26 februari 2012

10 Toprestauranter på Admiral hotel


Idag den 26 februari, redan morgonen bjuder på klarblå himmel och strålande sol. Det är vår i luften; en toppendag för en Köpenhamnsfärd och Admiral Hotel.
Tio topprestauranger bjuder till avsmakning. Det är små frestelser som retar smaklökarna.

Vi bjuds på Vinter ål tillagad av Marv o Ben, mycket gott. Den bästa förrätten lät inte så upphetsande men den smakade desto bättre; Bagte skrabeägg med kastanjer, svamp och ost från Sture, riktigt spännande med välkomponerade smaker. Vi bjöds även en kalveskank med äpplen och hasselnötter och ett konfiterat andlår en kräm på foie gras och en porchetta, samtliga smakfulla och goda.

Fyra av de tio hade lagt ner sin själ på desserter. Jag är ju mer för och huvudrätt men dessa små fantasifulla alster måste avsmakas; den första var tillverkad av gänget på restaurant Jacobsen och hade det fantasieggande namnet ”Innovativ morgenmad”, en rolig dessert, inte söt men ändå inte det där på pricken. Häckebergas Hagtorn, mandel o kola serverades i små glasburkar med lock, trevligt och originellt men smaken var lite torr, nej inget vi rekommenderar, citrusfromagen var god men den bästa desserten bjöd Salt bar o restaurant på, Hvid chokolade med passion, tahine och sesamcrust, så välkomponerat och gott, vi föll båda för denna läckerhet.
Vi hade stillat vår hunger och avslutade dagen med en härlig solstroll genom Köpenhamns gator. Förresten det blev ett par solbrillor på Illum!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar