tisdag 7 november 2023

Hur var sommaren 2023 ?

Vi kom hem i början av juni, här fortsatte det fina vädret och det innebar härliga morgonbad i Öresund.  Vårt äldsta barnbarn fyllde hela fem år i juni och det firades med en ståtlig Pokemontårta. 

Harry 5 år

Midsommarafton firades i ett härligt, soligt Brantevik med god mat och goda vänner. När juli närmade sig såg vi också de första molnen och kände de första regndropparna. 

Midsommar afton


Trots detta åkte vi till Skånes djurpark med våra godingar Harry och Theo. Det måste ha varit vilodag för djuren eftersom de flesta lyste med sin frånvaro, trots lock o pock. Barnen njöt av att få köra traktor och att vandra genom Dinosaurielandet, att äta matsäck o glass och att bara springa runt.  Vi var helt slut när vi kom hem!

 

De senaste åren har vi njutit Köpenhamn några dagar när Ludvig med familj är iväg på semester. Vi axlar då våra cyklar och beger oss till den danska huvudstaden, lånar lägenheten på Istedgade och cyklar omkring i staden. Detta året fick vi sällskap av våra vänner från Falkenberg, Tomas och Agneta. Vi tog oss runt till nya spännande upptäckter och besökte goa ställen med mat och dryck. Dyrt men trevligt.

 

Fanny har tagit körkort i vår och äntligen uppenbarade sig ett enkelt sätt för vår danska familj att besöka vår norska i Sandefjord, de lånade vår bil! Vi tog tillsammans färjan från Köpenhamn till Oslo. Vi stannande i Oslo och övriga ressällskapet tog bilen till Sandefjord. Vi hade en härlig dag på Munchmuséet. Det är en fantastisk byggnad men ack så många konstverk det känns som man blir överfallen. Dessa nya kvarter med och runt museet gör Oslo till en modern storstad, makalös spännande arkitektur och påkostat. Innan det var dags att äntra båten tillbaka hann vi med några timmars samvaro med Ginas föräldrar Janne och Tor, trevligt!

 

Ja tyvärr fortsatte juli sin blöta inledning. Vi hade bokat in oss på konsert med Håkan Hellström och givetvis blev det spöregn. Vi åt picknick under våra regnponchos. Vinet blandades med vatten och det var rätt ruggigt. Men sen började konserten och plötsligt upphörde regnet och Håkan var på spelhumör, publiken på sånghumör så det blev som vi hoppats, en härlig kväll!

 

Vi längtade en smula tillbaka till Frankrike så vi bokade en flygresa från Köpenhamn till Montpellier för att njuta i huset en vecka. Vi hann knappt ner förrän festandet startade. Då är det inte individuellt festande utan byfester. Det var Brassucade( grillade musslor) med dans och bydjur( låtsashäst) i Alignan de-vent, fest i Beziers, hemma hos Michelle och ett besök med lunch på vingård innan veckan var till enda och vi nöjda och glada flög tillbaka till nordligare trakter.

 

Redan förra året hade vi tänkt göra en rundtur i Bohuslän. Det blev dock inte av. Nu var det dags. Vi skulle hälsa på Rasmus och Gina i Sandefjord och vi skulle på ett sen länge inbokat matlag i Hamburgsund. Vi stannade till utanför Uddevalla eller snarare Lysekil och hälsade på våra vänner Gun och Ingmar. De har sedan många år sitt sommarviste här eller där! Det blev en härlig dag med bad, promenader, god mat och lekar innan det var dags för oss att dra vidare.
 

I Sandefjord mötte vidare Rasmus och Gina upp. Mellan regnskurarna målade de om sitt hus. Här fick vi årets överraskning - de tänkte sälja sitt fina hus och söka andra utmaningar. Här går det undan två veckor senare var huset sålt och de var på väg att flytta ut och magasinera sina saker. Kanske tänkte de bli fransmän?!

 

Med huvudet fullt av omvälvande tankar tog vi oss till Hamburgsund och väntande matlagsdagar. I Hamburgsund regerar Thomas och Helen. Här möter vi upp med dem samt Claes och Lottie och Håkan och Lena. Efter en lätt läcker lunch påbörjar vi sedan matlagningsäventyret. Dessa tillställningar är ett stort nöje alltid med mycket god mat med tillhörande goda viner, så även denna gång. Nästa gång är det vår tur att arrangera tillställningen i Helsingborg.

Pakademin

 

Hemma väntade barnbarnen på att få några dagar i Sverige tillsammans med farmor och farfar. Det blev tre fina dagar innan vi lämnade tillbaka dem till föräldrarna i samband med födelsedagsfirande. Ludvig hade ordnat brunch på ett osannolikt ställe på Vesterbro och därefter bjöd Fanny in till konstutställningen Enter Art Fair.

 

Många har klagat på sommaren 2023 men vi tycker nog att vädret varit nordiskt, blandat med härliga morgonbad. Det är ju för det mesta fint när man har möjlighet att träffa goda vänner.

 

Sen var det åter dags att ta höstturen till Frankrike.

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar