torsdag 12 oktober 2017

Husköp mm

Bråda dagar, onsdagen den 20 september besöker vi, tillsammans med Lena o Håkan Hedin, notarien i Pezenas för att göra upp husköpet. Kl 12.10 är vi husägare och firar med lunch. Nu gäller det att ta över el, vatten och skaffa internet. Elen kunde prata engelska, vattnet hade stängt för dagen, internetförsäljaren vi valde kunde endast franska. Vi får internet om en vecka eller två, hoppas allt funkar! vi tror!!
Under de följande dagarna har vi besökt IKEA i Montpellier, Castorama (grill), samt några s.k. Trocanter som är ett mellanting mellan antikhandel och loppis. Det vimlar av Trocanter, Brocanter(finare) och loppissar i våra trakter av Frankrike. Här finns allt och det går att göra fina fynd. Inget litet bokskåp men ett nyckelskåp, glaslampskärm och naturligtvis ett vinställ, totalt 10 Euro. Vi fortsätter jakten på nya fynd.

Vad gör vi annars om dagarna. LarsPeter har vunnit en bouletävling men spelar urusel golf. Åsa blev trea i bouletävlingen och spelar som vanligt bättre golf. Cykelturerna har blivit alltför få men vi kommer igen.
Torsdagen den 28/9 deltog vi i en guidad rundvandring i Montpellier. Mycket intressant. Självfallet avslutades dagen med ett besök på IKEA.

Fredagen den 29/9 var det dags för en tur till en avlägsen by Tour sur Orb och ett svenskägt B&B. Här spelade Mikael Rickfors (köpa vingar för pengarna) för en massa gästande svenskar. LarsPeter blev olyckligtvis översköljd av rödvin. (den nya fina skjortan). En olycka händer så lätt. I vilket fall var Rickfors väldigt bra och trots sina 70-år lät han som en pigg popslyngel.

Lördagen den 8/10 var det dags för vinprovning. Klockan 10 på morgonen infann Lars Peter sig på Yvonne Tenningers B&B, Belle Vue i Neffies där ett gäng tåliga Landskroniter slöt upp. De firade sin vinklubbs 20-års jubileum med en vinresa till Languedoc. De fick en genomgång av området Languedoc och dess viner. Mycket trevligt.

Samma dag avlöpte en av årets höjdare, Rotarys Ostronfest i Bouziges. Målet är att samla in pengar till cancerforskningen. Innan ätandet sätter igång lyssnar vi till några tal. En cancerprofessor från Montpellier berättade, att 1990 samlades för första gången, forskare från hela Europa, hos just hos denna ostronodlare, och dessa enades då om att samordna cancerforskningen. Varje år sedan dess samlas de som kan här för denna ostronfestival.
Festen var makalös med ostron, musslor, sardiner ost och korv. Ett minne för livet.
Idag den 9 oktober är det dags för årets höstantikmässa. Stadens centrum fylls av antikhandlare från när och fjärran. Besökarna är tusentals och fynd görs här och där. Vi köpte ett par handukshängare och ett staffli.

Detta är också dagen då Rasmus med Gina kommer hit från Norge. De fick nästan en värmechock. Hemma i Hemsedal hade det redan börjat snöa, här var det 26 grader och strålande sol.

Detta var en sammanfattning av den första tiden som fastighetsägare i Frankrike.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar