onsdag 18 oktober 2017

Drömmen om B&B i södra Europa

För några veckor sedan ringde Lotta Thörn och ville ha hjälp med en vinprovning. Tyvärr blev det lite för snabbt och vi kunde inte. Lotta bjöd oss då att hälsa på i hennes och maken Gunnars B&B i den lilla byn Vieussan. Vi tog fasta på inbjudan och gjorde en utflykt till byn. Det tog oss ca 50 minuter att på slingriga vägar att ta oss dit.
Varför hade vi inte varit här förut? Trots att det var en grå dag med låga moln och rejäla regnskurar så var det bedårande. Den lilla byn klättrade på bergssidan och husen slingrade sig ut och in i varandra. Hela byn var som tagen ur en broschyr där inga ord behövs som lockelse.
Vi ska hälsa på hos Lotta och Gunnar Thörn från Gävle. Huset ligger mitt i byn, en smal gränd i en backe. Vi bjuds in i ett vackert kök, som gjort för gäster, ett inbjudande vardagsrum och förevisas tre mycket vackra chambres. Utsikten tar andan ur en, en dag som denna så tänk när solen strålar.

På frågan varför de hamnade i Vieussan berättade de om drömmen:
Allting började redan för 29 år sedan. Då de var unga och träffades av en tillfällighet i Verbier. Han var turist och hon jobbade på ett litet hotell. De blev ett par och började som många andra drömma om att öppna ett eget ställe i de italienska alperna. Det var innan Sverige hade gått med i EU.  Allt var krångligt och sen kom barnen och annat emellan. Tiderna förändrades, barnen flyttade hemifrån och drömmen började gry igen. Efter en semesterresa i Frankrike bestämde de sig för att förverkliga sina drömmar.
De sålde sitt egenbyggda hus och började leta efter drömhuset i södra Frankrike. Efter mycket letande hittade de hit till Vieussan och här köpte de och öppnade sitt B&B 2015. Maison Vieussan ligger mitt i en nationalpark i Languedoc. Runt omkring finns en makalös natur för rekreation. Tänk att ha 10 minuter till härliga bad i floden Orb eller ca 45 minuter till salta bad i Medelhavet. Tänk en naturskön, svettig klättring i bergen som avslutas med en femrätters med lokalt vin.
Ja så är det här; Både Lotta och Gunnar gillar att röra på sig, att vandra eller cykla tillhör vardagen men givetvis gillar de också god mat och dryck. Konceptet för Maison Vieussan bygger på deras intressen och det utbud som naturen och omgivningarna ger. Sedan de startade har de haft yogakurser, mat- och vinresor och veckor med fransk språkkurs.

Vi blev så sugna på naturen och rekommenderar verkligen en vistelse här. Vi hoppas på att kunna medverka vid kommande vinprovningar på pensionatet. Tack för att vi fick titta in till er och uppleva ett ögonblick i denna bedårande by.
Maison Vieussan . www.maison-vieussan.com


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar