onsdag 20 november 2013

Vinprovningar våren 2014VINPROVNINGAR
våren 2014

Nu är det dags att anmäla sig till vårens vinprovningar. Provningarna arrangeras som tidigare i vår hemmiljö. Max 16 personer vid varje provningstillfälle. Principen först till kvarn gäller.
Provningen tar ca en och en halv timme. (eventuellt längre beroende på hur pratglada provarna är). Än så länge har vi inte klarat oss inom utsatt tid.
Vi har ju tidigare signalerat om vilka teman som är aktuella. Vi har dessutom fått stryka resan till Languedoc då vi har bedömt att vi inte blir så många som var tänkt. Vi återkommer.
1. Du och din Pinot noir
Pinot noir. Mytomspunnen druva. Svår att odla och finns i många olika vinländer. Vi provar några PN från olika länder. Vad kännetecknar en PN från olika vinområden?
Dag: fredagen den 24 januari 2014  kl 19.00
Kostnad: 250:- per person.
Endast lättare tilltugg
2. Bacina vino – En vingård i utveckling
En given succé. Vi för ett spännande samtal tillsammans med vinbönderna Alexander Milunotovic och Anders Karlsson om förnyelse och utveckling av den serbiska vingården Bacina vino. Vi får då prova gårdens utsökta viner.
Dag: fredagen den 14 februari 2014 kl 19.00
Kostnad: 300:- per person.
I priset ingår en balkaninspirerad buffé


3. Tour de France etapp 3 - Alsace och Jura
Alsace känner de flesta till men vi gör också ett besök i Jurabergen. Vinerna från Jura är mycket speciella och blir alltmer populära bland vinnördar.
Till detta serveras en franskinspirerad tre-rätters gourmetmeny tillagad av kocken Ludvig Werner som gästspelar i hemmet. En höjdarkväll.
Dag: lördagen den 15 mars 2014  kl 18.00
Kostnad: 500 kr per person.
4. Vin- mat- och kulturresa resa till Languedoc i maj.
Inställd. Återkommer
Hälsningar

Åsa Andersson och Lars Peter Werner

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar