VINPROVNINGAR
våren 2014
Nu är det dags att anmäla sig
till vårens vinprovningar. Provningarna arrangeras som tidigare i vår hemmiljö.
Max 16 personer vid varje provningstillfälle. Principen först till kvarn
gäller.
Provningen tar ca en och en halv
timme. (eventuellt längre beroende på hur pratglada provarna är). Än så länge
har vi inte klarat oss inom utsatt tid.
Vi har ju tidigare signalerat om
vilka teman som är aktuella. Vi har dessutom fått stryka resan till Languedoc
då vi har bedömt att vi inte blir så många som var tänkt. Vi återkommer.
1. Du och din Pinot noir
Pinot noir. Mytomspunnen druva.
Svår att odla och finns i många olika vinländer. Vi provar några PN från olika
länder. Vad kännetecknar en PN från olika vinområden?
Dag: fredagen den 24 januari 2014 kl 19.00
Kostnad: 250:- per person.
Endast lättare tilltugg
2. Bacina vino – En
vingård i utveckling
En given succé. Vi för ett
spännande samtal tillsammans med vinbönderna Alexander Milunotovic och Anders
Karlsson om förnyelse och utveckling av den serbiska vingården Bacina vino. Vi
får då prova gårdens utsökta viner.
Dag: fredagen den 14 februari 2014 kl 19.00
Kostnad: 300:- per person.
I priset ingår
en balkaninspirerad buffé
3. Tour de France etapp 3 - Alsace och Jura
Alsace känner de flesta till men vi gör också ett besök i
Jurabergen. Vinerna från Jura är mycket speciella och blir alltmer populära
bland vinnördar.
Till detta serveras en
franskinspirerad tre-rätters gourmetmeny tillagad av kocken Ludvig Werner som
gästspelar i hemmet. En höjdarkväll.
Dag: lördagen den 15 mars
2014 kl 18.00
Kostnad: 500 kr per person.
4. Vin- mat- och
kulturresa resa till Languedoc i maj.
Inställd. Återkommer
Hälsningar
Åsa Andersson och Lars Peter Werner
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar