VINPROVNINGAR
hösten 2013 och våren 2014
Vårens vinprovningar blev en
större succé än vad vi förväntade oss.
Vi fick till och med dubblera flera provningar. Vi har nu tagit fram ett
program för hösten 2013 samt våren 2014.
Provningarna arrangeras som
tidigare i vår hemmiljö. Max 16 personer vid varje provningstillfälle. Principen
först till kvarn gäller.
Provningen tar ca en och en halv
timme. (eventuellt längre beroende på hur pratglada provarna är). Än så länge
har vi inte klarat oss inom utsatt tid.
1. Domaine de Brescou
Vi inleder i oktober med en ny provning
av Domaine de Brescous vinsortiment. Lars Peter är då precis hemkommen från
årets skörd på vingården som ligger i Alignan-du-Vent, strax utanför Pezenas, i
Languedoc. Vinmakare är Lars Torstensson som tidigare ansvarade för
Systembolagets vingård Rabiega.
Dag: fredagen den18 oktober 2013 kl 19.00
Kostnad: 250:- per person.
Endast lättare tilltugg
2. Giro di Italia etapp 2 – Sicilien och dess olika
viner
Sicilien är ett stort ”vinland”
med många olika slags druvor och jordmåner. Vi ska ta oss igenom och visa på
Siciliens olika viner.
Dag: fredagen den 15 november
2013 kl 19.00
Kostnad: 250:- per person.
Endast lättare tilltugg
3. Portvinsprovning
Det närmar sig jul och vad kan
vara mer lämpligt än att prova portvin. Vilket portvin passar bäst till
pepparkakorna.. Vi provar oss fram?
Dag: fredagen den 6 december 2013
kl 19.00
Kostnad: 250:- per person.
Endast lättare tilltugg
Anmälan och betalning till höstens provningar:
Anmälan: Görs så fort som möjligt
till undertecknade. Principen först till kvarn gäller
Betalning: sätts in på
nedanstående bank eller plusgiro
2014
Anmälan till vårens provningar görs först fr.o.m december månad.
4. Du och din Pinot noir
Pinot noir. Mytomspunnen druva.
Svår att odla och finns i många olika vinländer. Vi provar några PN från olika
länder. Vad kännetecknar en PN från olika vinområden?
Dag: fredagen den 24 januari 2014 kl 19.00
Kostnad: 250:- per person.
Endast lättare tilltugg
5. Bacina vino – En
vingård i utveckling
En given succé. Vi för ett
spännande samtal tillsammans med vinbönderna Alexander Milunotovic och Anders
Karlsson om förnyelse och utveckling av den serbiska vingården Bacina vino. Vi
får då prova gårdens utsökta viner.
Dag: fredagen den 14 februari 2014 kl 19.00
Kostnad: 300:- per person.
I priset ingår
en balkaninspirerad buffé
6. Portugal
Vi tar oss en runda i Portugal och smakar några viner från landets
olika vinområden.
Dag: fredagen den 14 mars 2014 kl 19.00
Kostnad: 250:- per person.
Endast lättare tilltugg
7. Tour de France etapp 3 - Alsace och Jura
Alsace känner de flesta till men vi gör också ett besök i
Jurabergen. Vinerna från Jura är mycket speciella och blir alltmer populära
bland vinnördar.
Till detta serveras en
franskinspirerad tre-rätters gourmetmeny tillagad av kocken Ludvig Werner som
gästspelar i hemmet. En höjdarkväll.
Dag: lördagen den 12 april
2014 kl 19.00
Kostnad: 500 kr per person.
8. Vin- mat- och
kulturresa resa till Languedoc i maj.
Vi planerar (om tillräckligt intresse finns) att arrangera
en vin-, mat- och kulturresa till Languedoc i Frankrike i maj 2014. Platsantalet
är begränsat till 20 personer.
Vi kommer att bo på det svenskägda pensionatet La Maison
Trigon i byn Roujon. Preliminärt datum är tisdagen den 13 maj och vi reser
tillbaka lördagen den 17 maj. Vi kommer att bli väl omhändertagna av Birgitta
och Lennart som skräddarsyr ett program till oss.
För ytterligare information och prisidé ta kontakt med Lars
Peter.
Hälsningar
Åsa Andersson och Lars Peter Werner
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar