onsdag 19 oktober 2022

Sommaräventyr 2022


Vi var rätt sena att vända kosan hemåt i år. I hemstaden Helsingborg pågick den något omstridda innovationsmässan H22. Vi var rätt nyfikna men först starroperation, midsommarfirande och Harrys 4-årsfirande. H22 innehöll mängder av aktiviteter för barn så vi kidnappade barnbarnen ett par dagar för att uppleva allt tillsammans med dem. De älskade IKEA:s utställningshall i Oceanhamnen där det fanns bollhav, kuddhav och massor av trappor. De gillade Havoteket och den nya lekplatsen men också legobygge. Själva besökte vi bl.a Ikeas boklok lägenheter och det nyupprustade bostadsområdet Drottninghög. Vi gick runt i det nya området i Oceanhamnen och åkte upp till Hotell Scandias takterass. Där möttes vi av en helt ny och bedårande utsikt över staden. En annan häftig upplevelse var att bli 3-D scannad. Resultat blev två statyer av Åsa och LarsPeter. Dessa är tänkta att bli årets julklapp!

Utsikt över staden
Årets julklapp

Inte för att vi gillar raggarbilar men LarsPeter är från Falkenberg och just vår besökshelg så vimlade det av raggarbilar i staden. Crusing pågick i dagarna två och hela stadens befolkning var på benen. Bensinen har blivit vråldyr men de som sväljer mest går tydligen som bäs

En ”semestertripp” till Köpenhamn har blivit en vana. Ludvig med familj åker en vecka till Frankrike på semester och då tar vi över deras lägenhet i Köpenhamn. Vi cyklar dit, vi njuter av nya områden i staden, av nya restauranger och bad och efter några dagar cyklar vi hem igen, det är lika härligt varje år. Tack kära ni för lånet!

I år hade vi bestämt oss för att låna ut huset i Pezenas en vecka i augusti och samtidigt  lånade vi gästernas lägenhet i Stockholm under vårt Stonesbesök. Inför gästernas ankomst behövdes en liten uppröjning. Detta hade LarsPeter inget emot, han åkte på en veckas fixar/festarsemester i huset i slutet av juli.

Tänk att ha så goda bekanta att man kan låna varandras boende. Vi åkte till Stockholm med fullt schema. Rolling Stones var givetvis huvudnumret och det var en härlig show de bjöd på. Tänk att Mick J dansade och sjöng på scenen som när han, denna 79-åring, var ung. Till och med Keith Richard såg pigg ut när han drog igång sång och spel, vilken kväll.


Våra goda vänner Claes och Lottie var i Stockholm i samma ärende så tillsammans med dem besökte vi restauranger och åkte en tur i skärgården. Obligatoriskt var förstås besök på Fotografiska och ute på Artipelag. Fotografiska visade fotografier av Terry O´Neill – Stars. En närgången exposé av gårdagens stjärnor inom musik och film – fantastisk!

Artipelag bjöd på en underbar båttur och en härlig naturupplevelse med utplacerade konstverk. Dagarna i Stockholm avslutades med en åttamanna-middag på restaurang Balsac. Vi åtta, matlaget från Pezenas – Claes o Lottie, Helene o Thomas, Lena o Håkan och vi, samlades denna gång på restaurang, vilken helkväll!! vi hoppas det inte var sista gången!!Inga kommentarer:

Skicka en kommentar