tisdag 16 juli 2019

Cykeltur till och i Köpenhamn.

Vår danska familj semestrar i Frankrike då passar vi på att låna deras lägenhet i Köpenhamn. Vi äntrar våra cyklar, solen lyser, vinden är mycket mild och havet ligger som en spegel. Strandvägen bjuder underbar cykeltur. Vi pausar i Rungsted för ett besök på Karen Blixen museet, mycket trevligt. Väl framme i Köpenhamn ligger kartan färdig med ca 20 väl inprickade ”ställen att besöka” på vår tredagars cykelsemester i Köpenhamn.

Fredagens eftermiddag tog vi oss gående till Västra kyrkogården, en underbart fin plats att vandra omkring i. Intressant med sina olika avdelningar, grön och prunkande. Vill du njuta natur och stillhet och har några dagar, ta dig hit.

Lördagen tog vi den blå linje, en markerad cykelväg som tar oss runt i de havsnära områdena i byn. I Sydhamnen imponeras vi av den nya bebyggelsen med de havsnära husen, badmöjligheterna, allt det gröna, alla broar och kanaler.

Badplats i Köpenhamns hamnbassäng
Några platser har vi givetvis besökt tidigare men nu via nya fina cykelvägar. Vi besöker en motorbana, Reffen, Islands brygge, arkitekturutställning, Nordhamnen, Christiania och givietvis några havsbad. Dagens tur slutar på Pizzeria 54 med den godaste Pizza vi ätit.

Söndagen tog vi den grönne linje. Den tog oss genom Fredriksberg mot och genom Norrebro till den Röde plads, vidare mot och genom Österbros kvarter med stopp på Bopas plads och vidare till Langelinje. Vi lunchade på danskt vis på Toldbod Bodega och tog oss sen vidare genom Inre By hem till Vesterbro.




Vi har givetvis tagit oss tid att lyssna till Jazz och dricka en och annan Hylleblomst.

Måndag, mulet och lite kyligare väder möter oss cyklister. Vi hittar nya vägar ut ur Köpenhamn och gör små utvikningar från Strandvejen genom pittoreska strandnära byar.
I Slettens hamn frestas vi till läcker lunch på S restaurang Sletten. Ta cykeln på båten och cykla de 10 km till Slettens hamn och ät en underbar lunch, cykla sakta tillbaka.

Nu får vi vila oss inför kommande äventyr.







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar