måndag 5 november 2018

Bolagsstämma Bacina vino

Bolagsstämma Bacina Vino 
I lördags var det dags för bolagsstämma för den serbiska vingården Bacina vino. Stämman hölls på Hotel Royal Blue i Helsingborg. Som sig bör serverades vin, öl och kallskuret. 
Mötet inleddes med att Alec Milutinovic berättade om vad som hänt på vingården sedan sist. Försäljningen går tämligen bra både i Serbien och i Sverige. Besöksresorna till gården har ökat. Vilket är positivt. Bokslutet visade på en liten vinst.
Årets skörd har varit rekordstor. Vinåret började inte så bra eftersom det regnade mycket ända fram till slutet av juli. Men augusti var varm och torr vilket ledde till rekordskörd. Stockarna har stått emot både svamp – och insektsangrepp. Vinstockarna har nu blivit 12 år gamla och bär frukt som aldrig förr, såväl volymmässigt som i kvalitet.

Alec presenterade det senaste vinet från 2017 års skörd som ska buteljeras som gårdens prestigevin. Kanske under namnet XV11. Vinet är en blandning av 90% Cabernet Sauvignon och 10 % Merlot. I både doft och smak hittar man mörka bär med härliga tanniner. Den restsötma som finns försvinner troligtvis i samband med lagringen. Lansering 2019. Samtliga var eniga om att vinet var det i särklass bästa som gården producerat. Det bara att önska Alec med flera lycka till.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar