söndag 22 april 2012

Nordsjällands Gourmet- og Vinfestival den 21 april i Hilleröd


Dagens aktivitet startade i regn med färja (gratis för dagen) och lokalbanan, den Lille Bane, till Hilleröd. Solen tittade fram när vi kl 15.00 steg in i Stöblihallen för att möta 26 utställare av vin, ost, korv, choklad mm mm. Vi var jättehungriga men efter en liten stund med allt gott så försvann hungern och vi kunde ägna timmarna åt vinerna. Vi hade prickat för vissa men det blev några till, här nedan nämns ett mycket begränsat urval;

Pian dell’Orino: Brunello Di Montalchino  - Emilie Vin           
Poggio il Castellare, Brunello di Montalchino 2006, The Wine Company. Bästa röda vin för dagen.(enligt vår mening)                       
Grande Reserva Malbec 2009 – Vinhuset Stoltz

Naturligtvis träffade vi på vår nya hovleverantör Carlo Merolli www.carlomerolli.dk från Holte. Han hade flera bra viner t.ex en Barolo Cerrati Vigna Cucco 2007 och en mycket bra Brunello, Quercecchio.
Carlo talar sig varm för Lambrusco men i det fallet är vi inte överens. Lambrusco ska nog drickas av italienare och i Italien. Han arrangerar förresten en provning av viner från Sicilien med särskild vikt på Etna viner lördagen den 12. maj i Köpenhamn. Rekommenderas starkt. Tyvärr kan vi inte gå.


Åsa köper ost
Carlo MerolliVi fick en spännande genomgång av Sherry Wines arrangerad av den Spanska ambassadens handelsavdelning www.Sherrylounge.dk.

Vi fick också en intressant smakning och genomgång av ungerska viner genom företaget Vinolibri. Vi fastnade speciellt för Tokaj Kikkelet, Late Harvest cuvee 2003 och naturligtvis för Tokaj aszü, 5 puttonyos, Zemplen Hegyhat 2002. Det är märkligt hur snabbt sötman försvann i munnen efter stund.

Vi köpte med oss två flaskor Chateau Gouran, Bordeaux  Grand Reserve 2009. www.gourran.dk. Slottet drivs av det danska paret Tine och Peter Find Andersen. Vinet känns riktigt lovande och det ska bli spännande och följa dess utveckling.

Med vårt ny inköpta vin och två paket ljuvligt goda korvar och fyra riktigt smakrika ostar gick vi nöjda ut i solskenet. Det var en riktigt trevlig eftermiddag i Hilleröd, lagom stort arrangemang med många trevliga smakupplevelser. Vi tog den Lille Banen tillbaka till Helsingör och på färjan kommer tröttheten, klockan är ju bara sju så det gäller att hålla sig på benen ännu några timmar. Imorgon tar vi det lugnt med en spinningtur på Aktiverum.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar