onsdag 21 februari 2018

Sista veckan i Sydafrika

Sista veckan i värmen bestämde vi oss för att bada varje morgon, ta ut det sista ur golfbanan och bla besöka en vingård och Mandelamuseet i Midlands. En skön lördag går färden mot Midlands. Ett annorlunda landskap, berg, dalar, grönt och hus utspridda överallt. Intressant att utforska en annan del av detta stora land. 
Den lilla vingården Abingdon Wine Estate ligger vackert i det nya vinområdet KwaZulu-Natal Midlands, och i distriktet Lion River. Här finns bara ett fåtal vingårdar och Abingdon är pionjären. Gården köptes 2000 av vinmakarna Ian & Jane Smorthwaite. De var mitt i livet och ville som många andra börja med något nytt. Nu är dottern Laurie Smorthwaite djupt engagerad i driften av gården. Gården ligger på ca 1200 meters höjd och är bara 3 ha stor. De druvor som odlas idag är Sauvignon Blanc, Chardonnay, Viognier, Syrah, Cabernet Sauvignon och Nebbiolo. De första stockarna planterades 2004 och den första skörden togs ut 2007 då gårdens Cabernet Sauvignon/ Shiraz, blev den första certifierade vinet i KwaZulu-Natal.
 

Vi har beställt lunch men startar besöket med en provning av gårdens viner. Fem av gårdens viner står på provningslistan och vi startar med Sauvignon Blanc 2017. Blek och dyr.
Även de nästföljande vita, en Blend och en Viognier, är alltför bleka för priset. Vinner gör gårdens Chardonnay som har fin balans med härlig eftersmak. Detta vin får följa med till Ballito.
Vi njuter en härlig lunch i en grönskande trädgård och spenderar en fin dag i Midlands.
Tyvärr går golfspelet allt sämre, vi avslutar med kännbar förlust men tröstar oss med små inköp av snygga sommarkläder där vi tom får momsen tillbaka.

Nu har vi varit borta ca en månad, en månad med härliga upplevelser på alla plan och än en gång ett stort tack till våra vänner Malin och PA i Balito för er gästfrihet och för alla trevliga dagar tillsammans.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar