söndag 18 augusti 2013

Program hösten 2013




VINPROVNINGAR
hösten 2013 och våren 2014

Vårens vinprovningar blev en större succé än vad vi förväntade oss.  Vi fick till och med dubblera flera provningar. Vi har nu tagit fram ett program för hösten 2013 samt våren 2014.
Provningarna arrangeras som tidigare i vår hemmiljö. Max 16 personer vid varje provningstillfälle. Principen först till kvarn gäller.
Provningen tar ca en och en halv timme. (eventuellt längre beroende på hur pratglada provarna är). Än så länge har vi inte klarat oss inom utsatt tid.

1.    Domaine de Brescou
Vi inleder i oktober med en ny provning av Domaine de Brescous vinsortiment. Lars Peter är då precis hemkommen från årets skörd på vingården som ligger i Alignan-du-Vent, strax utanför Pezenas, i Languedoc. Vinmakare är Lars Torstensson som tidigare ansvarade för Systembolagets vingård Rabiega.
Dag: fredagen den18 oktober 2013 kl 19.00
Kostnad: 250:- per person.
Endast lättare tilltugg

2. Giro di Italia etapp 2 – Sicilien och dess olika viner
Sicilien är ett stort ”vinland” med många olika slags druvor och jordmåner. Vi ska ta oss igenom och visa på Siciliens olika viner.
Dag: fredagen den 15 november 2013  kl 19.00
Kostnad: 250:- per person.
Endast lättare tilltugg

3. Portvinsprovning
Det närmar sig jul och vad kan vara mer lämpligt än att prova portvin. Vilket portvin passar bäst till pepparkakorna.. Vi provar oss fram?
Dag: fredagen den 6 december 2013 kl 19.00
Kostnad: 250:- per person.
Endast lättare tilltugg
Anmälan och betalning till höstens provningar:
Anmälan: Görs så fort som möjligt till undertecknade. Principen först till kvarn gäller
Betalning: sätts in på nedanstående bank eller plusgiro

2014
Anmälan till vårens provningar görs först fr.o.m december månad.
4. Du och din Pinot noir
Pinot noir. Mytomspunnen druva. Svår att odla och finns i många olika vinländer. Vi provar några PN från olika länder. Vad kännetecknar en PN från olika vinområden?
Dag: fredagen den 24 januari 2014  kl 19.00
Kostnad: 250:- per person.
Endast lättare tilltugg

5. Bacina vino – En vingård i utveckling
En given succé. Vi för ett spännande samtal tillsammans med vinbönderna Alexander Milunotovic och Anders Karlsson om förnyelse och utveckling av den serbiska vingården Bacina vino. Vi får då prova gårdens utsökta viner.
Dag: fredagen den 14 februari 2014 kl 19.00
Kostnad: 300:- per person.
I priset ingår en balkaninspirerad buffé

6. Portugal
Vi tar oss en runda i Portugal och smakar några viner från landets olika vinområden.
Dag: fredagen den 14 mars 2014  kl 19.00
Kostnad: 250:- per person.
Endast lättare tilltugg

7. Tour de France etapp 3 - Alsace och Jura
Alsace känner de flesta till men vi gör också ett besök i Jurabergen. Vinerna från Jura är mycket speciella och blir alltmer populära bland vinnördar.
Till detta serveras en franskinspirerad tre-rätters gourmetmeny tillagad av kocken Ludvig Werner som gästspelar i hemmet. En höjdarkväll.
Dag: lördagen den 12 april 2014  kl 19.00
Kostnad: 500 kr per person.

8. Vin- mat- och kulturresa resa till Languedoc i maj.
Vi planerar (om tillräckligt intresse finns) att arrangera en vin-, mat- och kulturresa till Languedoc i Frankrike i maj 2014. Platsantalet är begränsat till 20 personer.
Vi kommer att bo på det svenskägda pensionatet La Maison Trigon i byn Roujon. Preliminärt datum är tisdagen den 13 maj och vi reser tillbaka lördagen den 17 maj. Vi kommer att bli väl omhändertagna av Birgitta och Lennart som skräddarsyr ett program till oss.
För ytterligare information och prisidé ta kontakt med Lars Peter.

Hälsningar

Åsa Andersson och Lars Peter Werner

















Inga kommentarer:

Skicka en kommentar